Det for børn

        Retur

Det for børnKarrebæksminde fiskeri- og bymuseum har, udover at være museum for lokalområdets fiskeri historie- og kulturarv, også den opgave i muligt omfang at fungere som kulturhus. Kultur kan jo bruges til at beskrive kunst såsom litteratur, dans, musik og teater samt bestemte måder at leve på.

De senere år har dette været praktiseret i form af skiftende kunstudstillinger, afholdelse af årligt bankospil og juletræstænding før jul.

I dette efterår sætter Museet som noget nyt fokus på kultur på tværs af generationer, men med børnene i fokus. Gennem aktiviteter for både børn og voksne kan gemte livsformer på en sjov måde komme igen og blive nærværende på en ny måde!

Den sidste søndag i skolernes efterårsferie vil Museet danne rammen om historiske fælles aktiviteter, der er inspireret af livsformer fra 1800-tallet. Vi har valgt at tage udgangspunkt i fælles gamle lege og sømandsviser.

Fælles lege fra gammel tid: I 1800-tallet var det begrænset, hvor meget tid, der var i forår, sommer og efterår til leg. Her kom både arbejde ogskole før leg. På landet var det almindeligt for både børn og voksne at lege, når der var fest. Det kunne være til høstfest, familiefester, bryllupper,barnedåb osv. Børn og voksne legede sammen

Sømandsviser / eller såkaldte shantyer: kan dateres tilbage til Middelalderen, og havde deres storhedstid omkring 1700– 1800-tallet. Det er i virkeligheden arbejdssange, der blev brugt til at dirigere arbejdsrytmen i forbindelse med ophaling af ankre, sætning af sejl ogarbejde ved pumperne i gamle dage. Det centrale er rytmen, hvor det handler om at koordinere mandskabets indsatsNyhed !!!

Marionetteater - en levende forestilling

Tag dine børn, teenagere, forældre, bedsteforældre og venner med

Mr. Barti er en marionetdukke med mange strenge, i mere en blot én forstand.Se Mr. Barti - Klik her

og her

Dukketeaterforestillinger: I Danmark opstod dukketeateret omkring 1880, og Marionetteater, er den form for dukketeater, der betjener sig af bevægelige dukker, som styres ovenfra med tråde. I dag benyttes ofte nutidige tekniske hjælpemidler til belysning, lyd og afvikling af forestillingenDagen starter med sømandssange


Mr. Barti ankommer og underholder